Спорт

Най-бързите бягащи крачета в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Кристиян Калеев, Сади Синапов и Николай Венчев спечелиха надпреварата в турнира „Бягащи крачета“, който се състоя днес в парк – остров „Свобода“, в Пазарджик. Надпреварата се осъществява за втора поредна година по идея на Командерия „Св.Св. Константин и Елена“ от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим към Велик приорат България. Съдействие за провеждане на събитието оказа и Община Пазарджик в лицето на председателката на Сдружение „Пазарджик спортува“ – олимпийската шампионка по художествена гимнастика Ренета Камберова. Тя поздрави участниците в надпреварата, а стартът на състезанието даде комендерът Емил Неделчев.

В състезанието, което има за цел да популяризира физическата активност сред най-малките, взеха участие деца от детска градина „Радост“, „Снежанка“, „Слънчо“, „Валентина Терешкова“, „Пролет“, „Дъга“, „Здравец“, „Върбица“, „Калина Малина“, „Юрий Гагарин“ и „Върбица“. Над 150 деца се включиха в надпреварата, като до финала достигнаха Стоян Василев от ДГ „Валентина Терешкова“, Кристияна Андонова от ДГ“Слънчо“, Ивет Тодорова, Дейвид Манев и Димитър Иванов от ДГ“Снежанка“, Стиляна Иванова от ДГ“Върбица“, Мирослав Славейков и Станислав Атанасов от ДГ“Здравец“, Благой Ставрев от ДГ „Детелина“, Мария Карамфилова от ДГ“Пролет“, Александър Гьошев от ДГ“Дъга“, Сади Синапов, Николай Венчев и Даниел Фърцов от ДГ“Калина Малина“, Георги Георгиев и Петър Георгиев от ДГ“Радост“.

Те отново застанаха на стартовата линия и най-бързите трима от тях се изкачиха на стълбичката за награди. Бронзовият медал и ваучер за подаръци от детски магазин получи Николай Венчев, със сребърен медал връчен от олимпийската шампионка Ренета Камберова и  ваучер за детски магазин се сдоби Сади Синапов, а на първо място със златен медал бе отличен Кристиян Калеев. Между стартовете се състоя и томбола, в която децата спечелиха пет волейболни топки, пет федербала и пет комплекта за плажен волейбол.

Коментари