Избори

Найден Шопов получи и подкрепата на АБВ, „Движение 21” и Реформаторски блок

Пазарджик Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Пазарджик, Найден Шопов получи подкрепата на АБВ, „Движение 21” и Реформаторски блок. Това стана ясно на пресконференция в предизборния щаб на ГЕРБ днес, в която се включиха Малина Златева от РБ, Елена Костова от „Движение 21” и Атанас Шопов от АБВ. Малина Златева заяви подкрепата от името на реформаторите, като отбеляза, че досегашното арогантно управление не е в полза на обществото и следва да му се сложи край, което може да се промени само от нов кмет, в случая Найден Шопов.

 

Елена Костова изрази безапелационната подкрепа на „Движение 21” за Найден Шопов. „Дано гражданското общество в Пазарджик да е разбрало каква огромна нужда имаме от ново управление. Осем години обществото наблюдава един изключително порочен модел на управление, който не зачита законите на държавата България. Какво повече можем да искаме, за да прекратим такова управление? В лицето на Найден Шопов движението вижда човека, който да каже КРАЙ на този модел. Призовавам всички тези, които гласуваха предишната неделя да излязат и сега. Да изразя благодарност на всички, които излязоха и изчакаха търпеливо недобре подготвените членове на СИК да им предадат в ръцете заветната бюлетина. Нека имат търпение и тази неделя.”, каза Костова.

GERB_28102015Общинският председател на АБВ Атанас Шопов също изрази пълната подкрепа на АБВ за Найден Шопов. Той призова тези, които са гласували за тях на 25 октомври, отново да отидат до изборните секции и да гласуват за Найден Шопов, а пропусналите вота преди седмица, да заберат съседи и приятели и да дадат гласа си. „Сега е времето да се отървем от порочния модел. Време е да не гледаме децата си по скайп. Време е те да бъдат в България, да работят тук и да създават работни места в този град. Това ще го направи единствено Найден Шопов.”

Самият Найден Шопов благодари на колегите си за подкрепата. „Надявам се, че с това ще победим тази ненормална управленска система, която ни накара да се срамуваме, че сме пазарджиклии. Тази система, която си позволи в изборния ден да наруши всякакви нормални изборни процеси. Сега чух от Дебращица, че два автобуса не са спрели в селото, за да слязат пътници. И това след интервюто в село Мирянци по БиТиВи. Гласуването е начинът да прекъснем измамите, чуждите гласове, които не са от Пазарджик, а решават нашата съдба. Засрамете се всички!” Найден Шопов сподели, че в деня на балотажа отново очаква манипулации и очакванията си, че този ден ще е последният, в който те се случват. Той изрази благодарността си към Благо Солов, който още във вторник изрази подкрепата си за него на балотажа. „Чухме, че се обикалят съветници и кметове на кметства, които са на балотаж и ги приканват да „сменят лагера”, коментира Шопов и добави, че отборът Тодор Попов вече не е мнозинство, а в ОбС – Пазарджик няма да има договаряния и прихващания. В тази връзка Малина Златева допълни, че новото мнозинство е ясно – всички извън листата на Тодор Попов, ако е в интерес на гражданите.

Коментари