Избори

Найден Шопов: Кметовете по места трябва да са активни и да изискват от кмета на Община Пазарджик да изпълнява обещанията си

Звъничево

„Кметовете по места трябва да са активни и да изискват от кмета на Община Пазарджик да изпълнява обещанията си. Понякога са необходими съвсем малко средства за да се подобри средата в малките населени места. Вместо това проблемите се влачат с години“, това каза пред жители на село Звъничево кандидатът за кмет на Пазарджик Найден Шопов. Заедно с него пред избирателите застана кандидатът за кмет от ГЕРБ на селото Костадин Кафеджийски за да обяви управленската си програма. Тя предвижда  проектиране и изграждане на канализация, подмяна на ВиК мрежата, редовно почистване на кофите със смет, нова, по-висока ограда на гробищния парк и разширяването му с нови площи, както и асфалтиране на улиците, които са без настилка. Найден Шопов обясни на хората от Звъничево за пропуснатите шансове за финансиране на проект за канализация и пое ангажимент да работи усилено за да се случи това през новия програмен период. Заедно с кандидата за кмет на ГЕРБ Найден Шопов на срещата присъства общинският ръководител Гинче Караминова и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

P1060206

Тополи дол и Крали Марко са сред най-малките населени места в община Пазарджик. „Проблемите ви са толкова значими, колкото и на по-големите населени места и ГЕРБ има решение за тях“, каза общинският ръководител Гинче Караминова. И в двете села избирателите изразиха недоволството си от липсата на канализация и от  сега действащата транспортна схема на община Пазарджик. Хората поискаха увеличение в броят на автобусите, както и училищен автобус да забира и връща учениците от Тополи дол. Сред другите поставени проблеми са изграждане на футболно игрище в Крали Марко, да се обявяват публично продажбите на общинска земя в съответните кметства, в чийто землища се намират терените. При продажбите осъществени досега от ръководството на общината са заличени стари коларски пътища, а това пречи за свободния достъп до всички частни имоти, обясниха жителите на Крали Марко. „В управленската програма на ГЕРБ е заложено да се преразгледа транспортната схема на община Пазарджик, тъй като липсата на автобуси е проблем, който се поставя както в селата, така и от общинския център“, каза на срещата Гинче Караминова. Тя увери жителите на двете села, че кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ и кандидатът за кмет Найден Шопов са загрижени за проблемите на малките населени места. Сред приоритетите на управленската програма е изравняване на стандарта между центъра на Пазарджик, крайните квартали и селата.

 

Коментари