Избори

Найден Шопов и децата на „Хебър 1918” получиха подкрепа от Валери Божинов

Пазарджик Валери Божинов вече е патрон на децата от „Хебър 1918” по покана на кандидата за кмет от ГЕРБ, Найден Шопов. Приех, защото видях каузата за възраждане на футбола в Пазарджик, каза Божинов, който зарадва децата, чийто патрон стана, не само с присъствието си, но и с дарение от футболни екипи.

 Bojinov_deca

Преди това футболистът на „Партизан” Белград присъства на пресконференция, на която Найден Шопов представи приоритетите си за развитие на спорта в Пазарджик. На нея присъстваха и другите звездни имена в основата на „Хебър 1918”, Александър Тунчев и Веселин Минев, а също и Младен Младенов, Красимир Тошев и Роман Цветков, които също ще подкрепят развитието на младежкия ни отбор.

Представените от кандидата за кмет на Пазарджик и председател на УС на „Хебър 1918” Найден Шопов приоритети са:

-Създаване на Обществен съвет „Обединени спортни клубове -Пазарджик“ като консултативен орган към общината, който да подпомага развитие на спорта.

-Незабавно спиране разпродажбата на спортни имоти! Рехабилитация и модернизиране на спортните обекти във всички населени места на общината.

 -Увеличаване на средствата в бюджета, предназначени за спортни дейности. Нов подход в разпределянето им – с ясни критерии, без привилегировани клубове и след широка обществена дискусия.

-Подпомагане на местния аматьорски спорт в малките населени места. Спорта за работници , ветерани и хора с увреждания

-Подкрепа за развитието на училищния спорт. Целенасочена политика за повишаване на спортната култура на учениците чрез организиране на училищни спортни школи и общински училищни състезания. Поддържане, ремонт и възстановяване на спортните площадки в училищата и физкултурните салони. Маркиране на спортните площадки с цел обучение на подрастващите в правилата за движение по пътищата.

-Изграждане на нови общински спортни обекти – зоната на здравето,  стадиона.  Насърчаване на инвестициите в спорта от страна на бизнеса, в т.ч. и чрез публично частно партньорство. Развитие на района около стадиона за целите на спорта.

-Подкрепа за традиционно популярни спортове в общината на широка основа, както и възраждане на спортове, донесли много успехи и гордост на пазарджиклии: футбол, модерен петобой, плуване,  волейбол, баскетбол,  тенис на маса, худож. гимнастика…

-Създаване и реализация на проекти за възстановяване и реновиране на туристическата инфраструктура в общината – туристически пътеки, общинско състезание по спортно ориентиране.

-Програма за стимулиране на деца – спортни таланти чрез стипендия.

-Изграждането на нови спортни  площадки  в междублоковите пространства  в град Пазарджик и по селата

-Финансиране създаването и поддържането на спортен портал за всички видове спорт в общината с цел реклама на местните спортни клубове и постижения.

Шопов представи на журналистите писмо до Община Пазарджик от 22 юли 2015 г., с което УС на „Хебър 1918” предлагат, в подходяща правна форма на клуба да бъде предоставена за стопанисване Стадион „Георги Бенковски”, спортен терен от две игрища в местността „Татар екип”  и парцела между двата обекта. Представят се плановете за развитието на клуба и очаквания брой деца, които ще тренират в него през следващите години и инвестициите, които се предлагат за спортните съоръжения. До момента отговор от Община – Пазарджик не е получен. Придружаваният от двете си деца Валери Божинов сподели как са уредени нещата в „Партизан ” – трениращите имат всичко от А до Я – това е важно и за тях  и за спокойствието на родителите им, допълни той. Децата на „Хебър 1918” (близо 80) са екипирани, но на игрищата няма дори навес, за да се скрият ако завали.

Коментари