Криминално

Над 70 акта за 24 часа при полицейска операция

Написано от ПЗИНФО

 Пазарджик През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана полицейска операция, съобщава пресцентърът на ОД МВР Пазарджик. Тя е осъществена по разпореждане на Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, осигуряването на пътната безопасност. В акцията са взели участие служители от структурите на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, както и екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. В хода на полицейските действия са проверени 892 човека, 739 моторни превозни средства, 10 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 27 автоморги и сервизи, 14 заложни къщи и 52 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/.

За установени престъпления са образувани 13 досъдебни производства по общия ред и 2 бързи производства, като в тази връзка са задържани 10 лица за срок от 24 часа Съставени са 71 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Установени са извършителите на 7 кражби, в това число и домови, две обсебвания,  а трима души са задържани за притежаване на наркотици.

Коментари