Институции

Над 40 000 лв са дарени до момента в помощ на пострадалите в Кръстава

Написано от ПЗИНФО

В спешен порядък всички институции предприемат необходимите действия за подпомагане на пострадалите семейства от огромния пожар. Извършва се оглед и оценка на щетите, за да се кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Това съобщи областният управител на Пазарджик Иван Васев, който посети на място велинградското село Кръстава, където в петък вечерта пожар изпепели шест къщи, селскостопански постройки и няколко животни.

Васев допълни, че мобилни групи от служители на РЗИ, ОДМВР и Социално подпомагане ще съдействат на хората, чийто лични документи и телкови решения са унищожени по време на пожара.
Областният управител благодари на служителите на ПБЗН, на местните горски стопанства „Алабак“ и „Чепино“, на всички доброволци, участвали в потушаването на пожара.

На огледа в селото присъства и кметът на Велинград д-р Костадин Коев, който увери, че общината също ще подкрепи пострадалите семейства.

До сега събраните средства от дарения са над 40 000 лв., споделят местните жители, които и днес организираха доброволческа акция по почистване на отломките от пожара.

За момента пострадалите семейства са настанени при близки и роднини.

Коментари