Институции

Над 20 сигнала за паднали дървета и клони подадени от граждани до Община Пазарджик, почистват се незабавно

Написано от ПЗИНФО

Над 20 сигнала за паднали дървета и клони, в следствие на необичайния за април снеговалеж, са подадени от граждани до Община Пазарджик през изминалото денонощие, съобщиха от общинската администрация.
„От 6 часа тази сутрин екипите на БМ “ Стопанисване и управление на общински пазари и комунални дейности” съвместно с “Гражданска защита” отстраняват опасни за хората и за движението по улиците клони. Приоритетно са почистени вече основните пътни артерии и градските булеварди, като продължаваме да отстраняваме препятствията по всеки подаден от гражданите сигнал“, уточни кметът на Пазарджик Тодор Попов.
„В планинските части на общината все още има слаб снеговалеж, но пътните връзки между населените места са почистени. В някои от селата в общината има краткотрайни проблеми с електрозахранването, но няма населено място без ток.“, съобщи той.
Три машини са били заети със снегопочистването още от 2 часа през нощта. Приоритетно се почистени 8-те КПП-та на областния град, надлезите и кръговите кръстовища, а след това и други отсечки, където е било необходимо, са обработени със сол.

Коментари