Спорт

Над 120 състезатели участваха в турнир по канадска борба в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Над 120 състезатели от България и чужбина взеха участие в международния турнир по Армрестлинг (канадска борба) през изминалия уикенд в Пазарджик. Надпреварата се организира с подкрепата и съдействието на Община Пазарджик и кмета Тодор Попов, а в ролята на домакин влезе спортен клуб по Армрестлинг „Титан“.

Турнирът се проведе в напълно обновената спортна зала „Иван Симеонов“ в Зоната на здравето, като бе открит от председателя на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова. На церемонията по откриването бяха още и ансамбъл Чудесия с ръководител Таня Димитрова. Високата оценка и огромният интерес на участници и гости дадоха заявка, че събитието има перспектива да се превърне в постоянно в календара на Българска Армрестлинг Федерация.

На турнира присъства многократният републикански, европейски и световен шампион Цветан Гашевски, както и още шампиони – Марин Пейчев, Стефан Ленгаров, Йордан Цонев, Пламен Димитров Иван Антоненко, Максим Гайдарджи, Сабин Бадулеску, Теодора Кръстева, Ангел Андинов и други.

В надпреварата се включиха мъже, жени, юноши и хора с увреждания в общо 28 категории. Българските участници бяха от общо 15 клуба от цялата страна, от Румъния пристигнаха трима състезатели, от Украйна – двама, Русия – четирима и Молдова – петима.

При хората с увреждания на лява ръка шампион стана многократният републикански и европейски първенец Марин Пейчев, на второ място се класира Огнян Огнянов, а на трето – Жулиен Колев.

При дамите в абсолютната категория №1 стана Теодора Кръстева, на второ място се нареди Мария Димитрова, а на трето – Памела Маринова.

В категория абсолютен шампион на лява ръка първото място зае световният шампион Йордан Цонев, втори се класира Пламен Димитров и третото място зае Марин Панталеев. На дясна ръка абсолютен шампион отново стана Йордан Цонев, на второ място остана Стефан Ленгаров, а трети е Пламен Димитров.

В турнира взеха участие и доста аматьори от Пазарджик, които за първи път играха този спорт и се представиха изключително достойно.

Коментари