Институции

Над 1000 са поставени под карантина в област Пазарджик, вижте къде са най-много

Написано от ПЗИНФО

Допълнителни количества лични предпазни средства и дезинфектанти са доставени днес в областния град от Националния логистичен център в гр. София. Това са 4800 бр. маски, 300 бр. гелове за дезинфекция, 126 бр. предпазни очила, 400 тона спирт. Доставката е разпределена от РЗИ Пазарджик на  държавни, общински болници и ЦСМП Пазарджик. Очакват се нови количества предпазни облекла.

От РЗИ Пазарджик днес са изпратени 42 повторни проби в лабораторията в Стара Загора за изследване на коронавирус. Пробите са взети от медицинския персонал и пациентите, които се намират под карантина във Вътрешно отделение на МБАЛ „Д. Ранев“ гр. Пещера. Резултатите се очакват в следващите дни.

Към 26 март, лицата поставени под домашна карантина в област Пазарджик са 1041. Граждани преминали ГКПП по суша, въздух и вода и установили се на адреси на територията на област Пазарджик. Разпределението им по общини е както следва:

 

община Батак – 8 бр.

община Белово – 43 бр.

община Брацигово – 13 бр.

община Велинград – 179 бр.

община Лесичово – 25 бр.

община Пазарджик – 461 бр.

община Панагюрище – 22 бр.

община Пещера – 93 бр.

община Ракитово – 39 бр.

община Септември – 151 бр.

община Стрелча – 1 бр.

община Сърница – 6 бр.

 

Предписанието за поставяне под карантина на пристигащите от чужбина лица се издава от РЗИ Пазарджик и се връчва от служители на ОДМВР по места.

Коментари