Спорт

Над 100 момичета проведоха майсторски клас с олимпийска шампионка по художествена гимнастика

Написано от ПЗИНФО

Над 100 състезателки по художествена гимнастика от 11 клуба от няколко града в страната прекараха невероятни часове с олимпийската шампионка от Рио де Жанейро 2016 година Маргарита Мамун. Златното момиче пристигна в България за провеждане на Мастър Клас (1-3 април) по покана на Dream Big, в чийто екип са Красимира Илиева – бивша национална състезателка по художествена гимнастика и Паулина Петрова. Домакин на събитието в Пазарджик бяха Община Пазарджик и председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова. Благодарение на тяхната подкрепа и ентусиазъм, Мастър класът се превърна в истински празник за децата и техните треньори.

Събитието в зала „Васил Левски“ в Пазарджик стартира с радостната среща между двете бивши състезателки и участнички на една и съща Олимпиада – в Рио де Жанейро, а именно Маргарита Мамун и Ренета Камберова.

„Има много малко моменти в моята кариера, за които мога да кажа, че са наистина важни. Един от тях, разбира се, е спечелването на нашия медал от Олимпийските игри в Рио, но тогава беше и представянето на Маргарита Мамун. Тя просто отиде и си взе медала – никой не й го даде! Тя беше като един истински гладиатор“, каза Рени Камберова на присъстващите деца и треньори.

На Мастър класа в Пазарджик присъстваха и настоящите олимпийски шампионки на България от ансамбъла – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова, както и една от най-добрите дългогодишни съдийки на страната ни, а сега доайен в спорта – Нина Алексиева.
След кратките встъпителни думи дойде време за истинската работа, а тя премина в показна тренировка от страна на Маргарита Мамун към присъстващите гимнастички. Олимпийската шампионка първоначално показваше от подиум различни упражнения за загрявка, но постепенно слезе на килимите между момичетата и отдели индивидуално внимание на различните елементи и уреди.

След няколко часа усилена тренировка дойде време за личен разговор между децата и една от най-обичаните и подкрепяни състезателки у нас в последните години. Над един час продължиха въпросите на гимнастичките към специалния гост, които бяха от всякакво естество. Маргарита Мамун сподели доста лични спомени, свързани с детството, началото на своята кариера в залата, училището, тренировките. Тя даде и много ценни съвети на децата как да тренират правилно, как да се пазят от контузии и какво е най-важното, за да постигат високи цели.

Рита, както я наричат феновете й, показа златния си олимпийски медал на присъстващите, които не спестиха емоции и възгласи. Всяко дете получи грамота от организаторите и специална снимка, на която Маргарита Мамун лично даде автограф за спомен. Разбира се, имаше доста момичета, които получиха автографи на тениски, ленти, раници и други. Участващите в Мастър класа получиха и талон за отстъпка за продуктите на САСАКИ, а личните снимки и селфита продължиха повече от час.

Коментари