Общество

Над 100 гости на благотворителния бал „Изгряваща надежда“

Пазарджик Това беше тяхната, на децата, вечер! Така в едно изречение водещата на благотворителния бал „Изгряваща надежда“ Снежана Гумнерова описа събитието. Над 100 гости и над 10 000 лева събра вечерта от покани, базар и търг, в подкрепа лечението и рехабилитацията на деца и младежи с увреждания, членове на Сдружение „Подай ръка и подкрепи“.

 

Освен децата, в чиято подкрепа беше организиран балът, гости на вечерта бяха областният управител Златко Митрев, кметът Тодор Попов (община Пазарджик беше съорганизатор на бала), пазарджишката гордост, гимнастичката Ренета Камберова, социологът Мира Радева, Георги Ганев от „Денсинг стар“, Ивана, Наско от БГ Радио като водещ и много други.

bal_turg_nadejdaНай-скъпата вещ, произведение на изкуството, което се купи е керамично пано „Летен ден" на Маргарита Иванова – 470 лв. Мира Радева се представи в ново амплоа – тя изпълни две песни и поздрави Руми Георгиева, която е момиче с ДЦП от Сдружението и нейна студентка в ПУ. Ивана, освен участието си, дари и своя сценична рокля, която е обличала на последното си турне в САЩ. Наско от БГ Радио купи спортното трико на олимпийския медалист по борба Георги Мърков. Ивана вдигна на крака децата и младежите с увреждания, а ПТС „Чудесия" взриви публиката с прекрасното си фолклорно изпълнение.

Коментари