Криминално

Мъж се барикадира във Велинград, полицаите успяха да се справят с него

Във Велинград мъж се опита да убие охранител, а след това се барикадира в дома си. Лудият екшън се е разиграл около 10 часа сутринта днес, съобщи БЛИЦ.

От новинарския сайт съобщават, че името на е мъжа е Георги Табаков. Той се опитал с незаконно притежавана пушка да убие охранител. Опрял дулото на оръжието в главата на гарда, за щастие човекът е успял да избяга и се е спасил, малко преди Табаков да натисне спусъка.  Георги Табаков има сестра, с която живеел доскоро в постоянни скандали. Наскоро жената се изнесла от общото им жилище заедно с майка си. Табаков бил много агресивен и често злоупотребявал с алкохола. Днес сутринта отишъл в жилището на сестра си отново с намерение да се скара с нея. Жената натиснала паник бутона, свързан с частна охранителна фирма. Дошли гардовете и тогава братът насочил дулото на пушката към единия от тях. След като охранителят успял да се измъкне и избяга, Табаков се прибрал в дома си и се барикадирал. Ченгетата от Велинград незабавно реагирали и обградили къщата на агресивния мъж. По някакъв начин успели да го придумат да излезе навън и веднага неутрализирали. Табаков е бил незабавно арестуван. В дома му са намерени две пушки. Едната въздушна, преправена за стрелба с бойни патрони, а другата – карабина. Най-стресиращото е, че на тавана на къщата му е открито взривно вещество – амонит. 

Очаква се прокуратурата в Пазарджик да иска постоянна мярка задържане под стража. Това е вторият подобен случай в рамките на няколко дни, в който въоръжен мъж се барикадира в дома си със заплахи, че ще стреля. Иван Пачалиев вдигна полицията на крак, след като се заключи в дома си в село Орешник. След като бе обграден от полицията, той бе арестуван и не се стигна до човешки жертви. 

 

Коментари