Култура Общество

Мулти Култи китчън ще представи Армения

Пазарджик

Първото събитие Мулти култи китчън от програмата на Европейска столица на културата Пловдив 2019 ще бъде посветено на арменската общност в Пазарджик и Пловдив, културата и кухнята на Армения.

Културно-кулинарната вечер ще се състои на 24 март от 18:00 ч. в Арменския културен клуб в Пазарджик  (гр. Пазарджик ул. Антим I № 8).

Очаквайте лични истории от арменските ни домакини, любопитни и интересни факти от страната на произход Армения, и вкусни традиционни храни и напитки. Домакините ще приготвят ястията мантъ, сладкиш гата, кохар, традиционна арменска сладка супа, домашна телешка пастърма, хариса и лаваш.

Арменски културен клуб носи името на Арто Бъздигян – радетел и инициатор за възстановяването на арменската църква в Пазарджик. Неговият син – Нишан Бъздигян, е сред дарителите и спомоществователи за изграждането на църквата и културния клуб. Той е поел като своя кауза обединяването на арменската общност в Пазарджик.

В прилагането на моделът Мулти Култи китчън хората ще формират познания за различни култури и ще установят човешки връзки помежду си.

Събитието се организира от сдружение „Съюз за независимо творческо общуване“ и Младежки дом – Пазарджик.

ПРОЕКТЪТ Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ПЛОВДИВ – ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019

Проектът Мулти Култи китчън представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност. Събитията са разпределени еднакво в Пловдив и в Пазарджик през 2018 и 2019 г.

Коментари