Институции Общество

МОН награди директор и учител от Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

В Деня на будителите МОН връчва награди на учители, който работят по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ – модул „Културните институции като образователна среда“. Тази година бяха отличени Иванка Ваклинова и Галина Мизова от Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ в Пазарджик.

 

Като директор Ваклинова мотивира учителите да участват в множество програми и проекти, които допринасят за обогатяване на училищния живот и материалната база. Г-жа Ваклинова е отличена след спечелено първо място в конкурса за най-добър урок в културна институция на тема „Човекът и природата – спиралата на живота“ с интегрирано учебно съдържание по български език и литература и по биология и здравно образование, представен в Художествена галерия „Станислав Доспевски“ в Пазарджик.

 

Галина Мизова е старши учител по биология и здравно образование също в Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“. Тя е член на национални и регионални комисии за проверка и оценка на изпитни работи от Националното външно оценяване, ДЗИ и олимпиадите по биология и здравно образование. Тя формира умения за извличане на информация от различни източници, използва проектния подход като начин за стимулиране интереса на учениците. Г-жа Мизова има множество публикации, полезни за развитието на образованието.

Коментари