Общество

Момче е празничното бебе през тази година

Пазарджик Празникът на Пазарджик започна тази сутрин с тържествена литургия в църквата „Св. Константин и Елена“, а литийно шествие след нея премина по улиците до центъра на града. Гостите там имаха възможност да се насладят на изпълнения на духов оркестър към Симфонично оперетно дружество „Маестро Г. Атанасов“ и на Представителен духов оркестър към ВВС.

 

С пристигането на литийното шествие и вдигането на знамето на Пазарджик, свещениците отслужиха Тържествен благодарствен Водосвет.

 

Стана известно и името на празничното бебе на Пазарджик. Малкият Георги Димитров е изплакал тази сутрин в 7.15 ч. в МБАЛ – Пазарджик. Той е второ дете в семейството. Не по-малко от родителите се радва и каката. Подаръкът за него е количка и сумата от 500 лева. Подаръци получиха всички празнични деца, родени на този ден през последните години.

Официални гости бяха народните представители Десислава Костадинова, Десислава Тодорова и Надя Клисурска, кметът на Пещера Николай Зайчев, областният управител Стефан Мирев, представители на Ставропол.

Коментари