Криминално

Млад мъж бе блъснат смъртоносно, докато пресича във Ветрен дол

Написано от ПЗИНФО

Един е починал, а друг е ранен при пътно-транспортни произшествия станали на територията на областта за времето от петък до днес, съобщават от полицията.

Първото е регистрирано в петък вечерта около 22.00 часа на пътя между Пазарджик и Белово в района на пазарджишкото село Звъничево. 31-годишен мъж от септемврийското село Ветрен дол управлявал лек автомобил „Ауди“ по посока за областния град. В района на село Звъничево той блъснал пресичащия пътното платно 33-годишен мъж от селото. Резултат на удара пешеходецът е загинал на място.

Екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик са тествали водача за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина при МБАЛ-Пазарджик.

Втората катастрофа е станала малко след полунощ в събота на кръстовище в областния град. 45-годишен мъж от Пазарджик управлявайки лек автомобил „Сеат“ не спрял на знак „Стоп“ и не пропуснал движеща се „Хонда“ с водач 40-годишна пазарджиклийка.

В резултат на удара е пострадала жената зад волана на японското возило. Тя била транспортирана и настанена за лечение в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на дясната ръка.

И двамата са тествани с дрегер, като пробата за алкохол при мъжа отчела 1.12 промила. И на двете местопроизшествия са извършени огледи, водят се досъдебни производства.

Коментари