Общество

Младшите посланици на ЕП от гимназия „Аксаков“ с изненада за пазарджиклии на пл. „К. Величков“ утре

Пазарджик От утре, 11 януари 2018 година, България официално ще бъде председател на Съвета на Европейския съюз.

 

Младшите посланици от ПГ "И.С.Аксаков" – Пазарджик, приели мисията да ни информират за гражданските ни права, ще ви очакват в 13,30 часа на пл. „Константин Величков", за да ви отговорят на въпросите: За какъв период България ще е председател на Съвета на министрите? Кои ще са основните области? Кой е девизът на Българското европредседателство? Къде може да се прочете този девиз от всички? От коя държава приемаме европредседателството и коя страна ще бъде след нас председател на Съвета на ЕС? Каква е разликата между Съвета на Европа и Съвета на Европейския съюз и какво е общото между тях? Koи са петте основни права, които трябва да знаем? Знаете ли отговорите? Аксаковските младши посланици на ЕП, ще ви отговорят утре – 11 януари от 13,30 часа на пл. „Константин Величков”.

Ще получите книги и брошури, които ще ви помогнат да бъдете пълноправни европейци в България и българи в Европа. За най-малките, нашите посланици са подготвили и книжки „Нарисувай Европа”.

Ще запаметим деня на европредседателството и с кадър с младши посланик на ЕП със специалната рамка на Аксаковци. Очакваме ви утре! Специални благодарности на партньорите от Областен информационен център -Пазарджик, Информационното бюро на Европейския парламент и Община Пазарджик. 

ПГ „И.С. Аксаков“

Коментари