Общество

Млади червенокръстци и информатици с грамоти и ваучери за книги от кмета

Пазарджик Ученици, победители в национални състезания, получиха стимул да продължат да се изявяват. Момчетата и момичетата от две гимназии в Пазарджик бяха отличени с грамоти и ваучери за книги на редовната пресконференция на кмета Тодор Попов.

 

Нена Забуртова, Никол Димитрова, Надежда Александрова и Цветелина Кочанкова и командирът им Явор Калоянов от отбора на Българския младежки червен кръст в Пазарджик са първи в Националното състезание за ученически екипи по първа помощ. Кметът подчерта, че за младите червенокръстци от Пазарджик това е първото такова постижение.

Други девет ученици, постигнали пет отлични и четири много добри оценки в Националния кръг на XV Национална олимпиада по информационни технологии, провела се във Варна, също бяха наградени.  Това са Стилиан Величков, Георги Желязков, Иван Минчев, Стоян Хайдушки, Иван Вълчев, Благовест Качаков, Атанас Бунчев, Божидара Тодорова и Павел Влахов. Успехът, дал основание за гордост и удовлетворение, е и на техните учители Валентина Малинова, Лидия Сиракова и Цветанка Славкова, отбеляза Тодор Попов.

Експертът от Регионалното управление на образованието Дора Дулчева благодари на кмета за подкрепата, дала възможност девет години ученици от Пазарджик представят достойно региона и печелят лауреатски звания и призови места.

Националната олимпиада по информационни технологии със своите 5 категории: „Мултимедия“, „Уеб сайт“, „Интернет приложения“, „Приложни програми“ и „Мултимедийни приложения“ е истинската академия за обучението на учениците в областта на създаването и използването на софтуер.

Коментари