Общество

Млади червенокръстци, деца и минувачи ще боядисват яйца в Градската градина

Пазарджик

Утре, 5 април, от 10.30 часа, по повод големия християнски празник – Великден, доброволците от Български младежки Червен кръст гр. Пазарджик ще боядисват яйца в Градската градина, заедно с децата от Център за настаняване от семеен тип към ОС на БЧК Пазарджик, както и минаващи граждани и гости на града, съобщава областното ръководство на червенокръстците.

 

Яйцата са дарение от общинските червенокръстки дружества в селата: Черногорово, Драгор, Величково, Дебращица, Звъничево, Щърково, Синитево, Юнаците, Мокрище, Гелеменово, Цар Асен, Мало Конаре, Калугерово, Ивайло и  фирма  „МЕТМА” ООД – 180 броя яйца,  боя за яйца и стикери за яйца. В помощ на благотворителната великденска акция, ЦДГ „Пролет” и ОДЗ „Юри Гагарин” и ОДЗ „ Слънчо“ ще сварят и боядисат част от дарените яйца. Общият брой на събраните яйца е 1680.            

Дарени са и общо 304 козунаци от фирмите – ЕТ „2М – Нонов и синове” ООД, Пазарджик  – 72 бр., „ЛЪКИ ФУУДС ” ООД – 132 бр., ЕТ „ ПЕ-НИ-ЕЛ-Е. Стоилова ” – 30 бр.  и фирма „МИО“ ЕООД – 70 бр.

Младежите доброволци от БМЧК Пазарджик ще носят сладки и козунаци, които също ще дарят на нуждаещите се. Събраните дарения ще бъдат раздадени на Дом за стари хора „Гаврил Кръстевич” гр. Пазарджик, Дом за стари хора с. Главиница, възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК – Пазарджик, самотно живеещите възрастни обгрижвани по домовете по програма „Бюро за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти” към ОС на БЧК – Пазарджик, децата от Център за настаняване от семеен тип и Център за работа с деца на улицата с.Алеко Константиново към ОС на БЧК Пазарджик, сираци и нуждаещи се  наши съграждани.  

Коментари