Общество

Младежко пространство ще бъде изградено в „Градината на света” в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Младежите в Пазарджик ще имат свое специално пространство в „Градината на света”. Това ще се случи в рамките на инициативата „Моста към обществото и институциите“, съпътстваща дейностите по проекта на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ – „Младите хора – Бъдещето на България – с неограничени възможности“ с договор № 25-00-20/10.07.2023, който се осъществява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2021-2025), Тематично направление – „Неформално обучение за придобиване на умения и ключови компетентности.“, Министерство на младежта и спорта.

На 8 септември от 11,00 часа над 70 момчета и момичета от XVIII ученически гвардейски отряд към Община Пазарджик, спортното училище и Съвета за младежка политика ще дадат старт на мисията по облагородяване на младежко пространство в „Градината на света” в парк-остров „Свобода”, за което да се грижат сами и занапред.

„Градината на младежите” ще се намира в непосредствена близост до специалния кът на Христо Стоичков, който преди година направи първата копка на международния проект „Градината на света”, има за цел да се превърне в най-голямата балканска площ с растителни видове от България, Балканите, Европа и света. В новосъздаденото парково пространство за младите хора на Пазарджик ще се обособят и зони за отдих и насърчаване към четене и неформално учене, чрез позициониране на пейки върху седалки, на които ще бъде поставен QR -kod за връзка с библиотечно приложение с надпис „Чети в парка!“

В подготвителния етап на изпълнение на дейността участие взеха служители от общински предприятия, които ще подготвят терена и ще осигурят необходимите лопати, гребла, лейки, и други оръдия на труда, които ще са необходими за работа.

Инициативата ще даде възможност на представители на местните институции, младежи, ученици и доброволци да работят рамо до рамо и да подобрят околната среда, в която живеят.

Коментари