Култура

Младежкият дом напълни зала „Васил Левски“ на рождения си ден

Пазарджик Рожденият ден на Младежки дом Пазарджик напълни зала „Васил Левски“ тази вечер. Днес културната институция навърши 45 години. Началото е поставено в далечната 1971 година, с решение на ОбС Пазарджик.

 

Mdom_PopovMdom_Bratoev_znak

Младежкият дом е един от първите в страната, а през годините се е утвърдил като културно, информационно и творческо средище за младите хора. Място, където младежите правят първите си стъпки в голямото изкуство. Годишно в Младежкия дом работят около 20 самодейни колективи, школи и клубове. Гости на събитието бяха кметът на Пазарджик Тодор Попов, зам.-областният управител Стефан Мирев, хореографи, музиканти, композитори, родители, приятели. От името на областният управител Трендафил Величков, рождениците получиха поздравителен адрес.

Mdom_rojden_den1

Всяка година на празника се присъжда почетният знак на Младежки дом Пазарджик. Първият носител на престижното отличие е ПТС „Чудесия“.  Миналата година знакът мина в ръцете на Брейк денс школа „No name crew”. Тази вечер брейкърите предадоха почетния знак на формацията, номинирана чрез гласуване на общото събрание в края на месец март. Това е Младежки театър „Приятели“, с ръководител Александър Братоев. Той не скри вълнението си, а и изненадата от признанието. Адреналинът в залата през цялата вечер остана на ниво с програмата на танцьорите от „Чудесия“, с ръководител Таня Димитрова.

Коментари