България Общество

Младежи протягат ръка към връстниците си – заедно срещу дрогата и алкохола на пътя

Младежи ГЕРБ обявиха, че инициират надпартийна кампания за превенция на зависимости и агресията на пътя.

На брифинг председателят на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев заяви:

Темата, която искаме да засегнем произтича от безотговорността  и от нежеланието на някои да спазват правилата, което често коства и животи. В последните седмици и месеци ставаме свидетели на една епидемия от пътни инциденти, причинени от пияни и дрогирани шофьори. Аз не мога да си представя по-голяма безотговорност, по-голяма волност спрямо човешкия живот от тази. 

Той бе категоричен, че заради невъзможността на управляващата коалиция да се справи с проблема, МГЕРБ поема кампания против дрогата и алкохола по пътищата.

„Виждаме какъв провал претърпя държавата в превенцията на пътните произшествия. Те се повишиха няколко пъти. Ние считаме, че е логично и човешко като младежка организация да застанем в една такава битка, която ще се води с всички средства. Няма да пощадим средства за това да намалим броя на пътните инцидента причинени от пияни или дрогирани шофьори”.

Георгиев съобщи, че на 12 август от МГЕРБ ще организират кръгла маса, на която ще бъдат поканени всички младежки организации, за да се търсят решение за превенцията на пътя.

Николай Алгафари, подчерта, че кампанията на МГЕРБ „Избери живота” ще бъде надпартийна:

Искаме да подадем ръка не само на политическите организации, но и на неправителствените такива, защото смятам, че е наша отговорност да покажем на младите хора, че не е яко и че е много опасно.

Коментари