Институции

МКБППМН обявява Конкурс за флаер Как да сме в безопасност в мреж@та!

Написано от ПЗИНФО

Конкурс за изработване на флаер или брошура на тема „Как да сме в безопасност в мрежа@а?“ по повод Деня за безопасен интернет – 7 февруари, обявява Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Пазарджик. До 28 февруари учениците от училищата в общината могат да се присъединят към творческата инициатива, чиято цел е да насочи вниманието на децата и младежите към темата.

Факт е, че децата живеят все повече в интернет. Голяма част от тях прекарват в мрежата почти половината от будното си време. Тенденцията не е нова, но се задълбочава. Рискове в интернет съществуват, възможности за избягването им също. По-важно е не колко, а как прекарват времето си в мрежата и колко критично подхождат към съдържанието в нея, а всичко това се учи.

Световният Ден за безопасен интернет се отбелязва от 2004 г. през първия вторник на месец февруари. Целта е на инициативата е да повиши сигурността и отговорността при употребата на новите технологии. Започнал като инициатива на Европейския съюз, Денят вече се чества в над 110 държави в цял свят.

Регламент на конкурса:
Право на участие имат всички ученици от 1-ви до 12-ти клас от училищата в Община Пазарджик, разделени в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. Участието може да е индивидуално или групово.

Срок за представяне на проектите: 28.02.2023 г. на имейл: mkbppmn_pz@abv.bg

Призьорите ще получат грамоти и предметни награди.

Най-атрактивният проект ще бъде реализиран като рекламно-образователен материал за следващи кампании на комисията.

Коментари