Спорт

Михаела Стефанова с исторически български успех във фехтовката

Написано от ПЗИНФО

Исторически успех за българската шпага! Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова, под ръководството на треньора Даниел Бояджиев, станаха шампионки в отборната надпревара на турнира за Световната купа за девойки в Ташкент (Узбекистан).

Михаела Стефанова е състезателка на СК „Пентатлон“ (Пазарджик), ученичка в „СУ Пазарджик“ и е сред десетте най-добри спортисти на Община Пазарджик за 2024.

Фехтовачките ни показаха блестяща игра, спечелиха първи за българската шпага златен медал от Световна купа и отвориха нова страница в историята на този спорт у нас.

Стефанова, Велиславова и Ягова бяха поставени под N2 в състезанието и започнаха участието си от втория кръг на елиминациите, където отстраниха Казахстан с категоричното 45:24.

Победата ги изпрати на финала, в който шпажистките ни победиха тима на Турция с 45:42 и триумфираха в турнира.

„Това беше дълго чакан успех, постигнат с много постоянство и труд,“ каза Даниел Бояджиев. „През последните няколко сезона момичетата постоянно подобряват играта си, демонстрират зрялост и амбиции за победа. Надявам се, че пред всички български шпажисти предстоят още много успехи на големи турнири. Поздравявам Михаела, Виктория и Рая за златния медал.“

Коментари