Спорт

Михаела Стефанова с две класирания в топ 30 на Световно първенство по фехтовка в Дубай

Написано от ПЗИНФО

Състезателката на СК „Пентатлон“ и ученичка на Спортното училище в Пазарджик Михаела Стефанова записа две престижни класирания на изминалото световно първенство по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки в Дубай (ОАЕ).

Около 2000 състезатели и треньори от над 100 страни мериха сили на трите оръжия – сабя, рапира и шпага в индивидуалните и отборни състезания.

Представителката на СК „Пентатлон“ с личен треньор Димитър Донов завърши на 23-то място в индивидуалното класиране при девойките на шпага. Конкуренцията бе убийствена – Михаела се съревновава с още 160 участнички от цял свят. Това е едно от най-добрите класирания на българска фехтовачка на състезание от такъв ранг, имайки предвид, че е само на 15 години и участва за първи път на световно първенство, мерейки сили с девойки до 20 години.

В индивидуалното състезание във възраст кадетки Михаела Стефанова завърши 24-та в конкуренция на 109 момичета. Съвсем малко не достигна на възпитаничката на СК „Пентатлон“ да попадне в топ 16, а след това да атакува призовата осмица.

След завръщането си от Дубай на Михаела предстои участие в Държавните първенства за кадетки и девойки, които ще се проведат в Приморско.

Коментари