Институции

Министър Маринов отличи двама от Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

В навечерието на 140-ата годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи служители на ведомството бяха отличени за доказан висок професионализъм в служба на закона. На тържествената церемония министърът на вътрешните работи Младен Маринов благодари сърдечно на колегите си за готовността, постоянството и вярната служба и за отговорния избор да са част от МВР. По думите му, тази годишнина е събрала в себе си опита и труда на поколения наши колеги, а наша мисия е да съхраним и надградим постигнатото от тях в защита на сигурността на обществото. Не мога да Ви обещая, че ще става по-лесно, но Ви обещавам воля и подкрепа в трудностите и риска, които съпътстват безкомпромисното прилагане на закона, заяви още в приветственото си слово вътрешният министър. 

Церемонията по награждаване на служители от МВР, състояла се в  тържествената зала на Централния военен клуб, уважиха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри от кабинета, посланици, аташета по вътрешните работи на страните членки на ЕС и на други държави партньори, бивши ръководни служители на министерството.

Поздравителни адреси бяха получени от министър-председателя Бойко Борисов и президента Румен Радев.

За постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения и по случай професионалния празник на МВР – 5 юли, министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди 25-има служители на вътрешното ведомство, сред които и двама представители на Пазарджик. С почетно отличие вна МВР „За доблест и заслуга” – І степен бе награден комисар Иван Панайотов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик.  А с предметна награда – огнестрелно оръжие бе отличен комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пазарджик.

Коментари