Спорт

Министър Кралев и олимпийски шампиони дойдоха в Пазарджик за откриването на обновената спортна зала „Васил Левски“

Написано от ПЗИНФО

В присъствието на олимпийски шампиони и световни имена в спорта в Пазарджик беше открита обновената спортна зала „Васил Левски“. Освен фасадата, която не е ремонтирана откакто залата е построена в началото на 80-те години, беше направен и ремонт на покрива и изцяло обновено външното сградно осветление. На официалното откриване присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, олимпийските шампиони Георги Мърков, Серафим Тодоров, Георги Георгиев, Борислав Гидиков, Ренета Камберова и Мария Гигова.

„Щастлив съм, че днес сме тук, за да покажем, че когато местната власт и държавната работят заедно, резултатите са повече от добри. Защото ние нагледно показваме какъв е работещият модел, каква е добрата рецепта за това всички, които обичаме спорта, да правим неща, които са полезни и са свързани с целта, която всички ние преследваме, а именно, все повече здрави, млади хора, които да имат физическа активност, които да бъдат дисциплинирани, мотивирани, амбициозни и успешни. Всеки лев, инвестиран в спорт, е инвестиция в здраве!“ Това заяви при откриване на залата кметът Тодор Попов и благодари на олимпийските шампиони, за уважението, което са указали с присъствието си.

„Залата има вида, който заслужава. Пред нея са портретите на хората, които са оставили трайна следа в историята на спорта не само в нашия град и нашата страна, а на световно ниво“, каза още Тодор Попов. Паната с ликовете на спортистите са подредени на колоните на външната фасада на сградата. Те са инициатива и ангажимент на Община Пазарджик, както и художественото осветление на сградата. На паната отпред и отстрани на спортната зала са ликовете на Георги Мърков, Серафим Тодоров, Николай Пешалов, Йордан Биков, Атанас Шопов, Борислав Гидиков, Ренета Камберова, Георги Георгиев, Лиляна Васева, Гинка Гюрова, Диляна Георгиева и Неделчо Шишков.

„Завършването на проекта за реконструкция на залата е чудесен повод за среща на бъдещето на България в спорта с най-прославените български атлети. За мен също е огромна честта да бъда сред тях. Пожелавам ви да сте здрави и да следвате техния пример. Малко са градовете, които имат толкова прославени спортисти. Бъдете близко до тях, благодарим и на тях, че са близко до вас и може да се докоснете до тяхната магия. А ние сме тук, за да помагаме. С кмета ще направим още няколко обекта за спорта в Пазарджик“, обяви министър Красен Кралев. Той, заедно с кмета на Пазарджик Тодор Попов, олимпийският шампион Георги Мърков и общинският съветник Найден Шопов прерязаха лентата.

Коментари