Спорт

Министърът на спорта пристига в Пазарджик за Балканското по ММА

Федерацията по ММА дарява средствата от профи галата след Балканското за лечението на Диана Поибренска и Славянка Тонева

Пазарджик Министърът на спорта пристига за стартиралото днес в Пазарджик Балканско първенство по ММА, съобщиха от Община Пазарджик.

 

В първенството, което е първо за учредената тази година Балканска федерация по ММА, с президент Станислав Недков-Стъки, участват 6 държави – България, Турция, Гърция, Албания, Македония и Сърбия. Състезателите са от всички възрастови групи – от 13 години до мъже и жени. За уникалното спортно събитие в България пристига и президентът на Световната федерация ММА – IMMAF, Керит Браун. Награждаването на призьорите ще се проведе днес от 16.00 ч. Очаква се на него да присъстват министърът на спорта Красен Кралев, кметът на община Пазарджик Тодор Попов, кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, много спортни легенди и приятели на ММА.

В международната профи гала, която ще се проведе вечерта след Балканското първенство, ще вземат участие някои от най-елитните български ММА-бойци, между  които Георги Валентинов и Емил Захариев. Във всички срещи, включени в профи галата, срещу българските бойци ще се изправят противници от други страни.

Входът за Балканското състезание е свободен, а за профи галата, която ще стартира в 19 ч., входът е символичен от 5 лв. Събраните средства Българска Федерация по ММА, ще дари на две момичета от Пазарджик – Диана Поибренска и Славянка Тонева, нуждаещи се от средства за лечение.

Коментари