Избори Криминално

Мерки на полиция и пожарна за балотажа

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Предстои втори тур на избори за кметове на общини и кметства. Близо 400 служители на Министерството на вътрешните работи – полицаи и пожарникари ще следят за нормалното протичане на балотажа в региона, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, както и групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с окръжната и районните прокуратури в областта.На 2 ноември /събота/ под полицейски ескорт всички изборни материали ще бъдат транспортирани и доставени в изборните секции. В гр.Пазарджик на 02 ноември за времето от 12.30ч. до 18.00ч. ще бъде преустановено движението на МПС на бул. „България” в участъка пред сградата на общинската администрация.

Подобно ограничение е предвидено и за 3 ноември /неделя/ за времето от 20.00ч. до когато е необходимо за приключване на изборния ден и транспортиране на изборните материали. Аналогични мерки са предвидени и за останалите общински центрове, в районите където са разположени общинските избирателни комисии.  

Припомняме, че по време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище е създадена организация с цел съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас в деня на изборите.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари