Институции

Международен проект „ФИЕСТА“ събира участниците на четвърта среща

Пазарджик Днес и утре в зала „Архитектурна“ на Община Пазарджик ще се проведе четвъртата партньорска среща по Международен проект „ФИЕСТА“ (Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата), финансиран от Програма „Интелигентна енергия за Европа“ към Европейската комисия.

 

В него участват Италия, Испания, Хърватска, Кипър и България, като от всяка държава участват три общини. България  представена от общините Пазарджик, Бургас и Враца, а като технически партньор е включена Регионална енергийна агенция – Пазарджик (РЕП-Пазарджик). Целта на проекта е  повишаване информираността на семейства с деца с цел прилагане на конкретни енергоспестяващи мерки в домакинствата и създаване на „енергоспестяващи“ навици. Партньорски срещи до сега са проведени в гр. Триест – Италия, в гр. Риека – Република Хърватска, гр. Сарагоса – Испания.

На срещата в Пазарджик ще участват представители от Италия, Хърватска, Испания, Кипър, РЕП-Пазарджик и от Общините Бургас и Враца.

На 21 май 2016 г. ще се проведе и първото от двете предвидени тегления на томболата, която се организира по проектен план за тези семейства през календарната година. За тегленето са предвидени предметни награди от 10 енергоефективни домакински ел. уреда.

Коментари