Институции Общество

МБАЛ Пазарджик получи дихателен апарат от дарител

Написано от ПЗИНФО

МБАЛ-Пазарджик получи дихателен апарат от дарението, дарено на Министерството на здравеопазването от собственика на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „БУЛФАРМА”-д-р Михаил Тиков. Респираторът за интензивни грижи е на немската марка „Drager”. Апаратът беше транспортиран до Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където ще се използва при лечението на тежко болни пациенти.

500 предпазни маски за многократна употреба и 11 защитни костюма за многократна употреба дари Ротари клуб- Пазарджик. Дарението е на стойност 2 122лв и е от благотворителната кампания на ротарианците за набиране на средства в помощ на МБАЛ- Пазарджик. Дарението беше предоставено на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов от представителите на Инициативния комитет Нина Лискова, Стоян Йончев и Димитър Трифонов.

По банковата сметка на МБАЛ-Пазарджик на 2 април е постъпило едно дарение. То е в размер на 1000лв. и е от управителя на „Гама Оил-77“ ЕООД Христо Петков.

МБАЛ-Пазарджик продължава да дава отчет за получените дарения , както директно в лечебното заведение, така и по банковата сметка на лечебното заведение за дарителската кампания на МБАЛ-Пазарджик „ Заедно в битката с COVID-19“ .

94 657.40лв. е постъпилата сума по банковата сметка до 31 март 2020г. Изплатени на фирми към момента за закупуване на предпаазни средста и апаратура са 27 927.99лв.

Дарителската кампания на МБАЛ-Пазарджик „Заедно в битката с COVID-19“ стартира на 25 март, а желаещите да подпомогнат лечебното заведение за справяне с кризата, предизвикана от новия коронавирус, са както фирми, така и институци и отделни граждани.
Приемаме с благодарност всяко дарение и всяка подкрепа, която получаваме , защото само с общите усилия на всички може да се справим с извънредната ситуация.

Стоите си вкъщи ! Бъдете здрави! Ние оставаме на първа линия !

Сметката на МБАЛ-Пазарджик, на която може да се даряват средства:
“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД
ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК
IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00
BIC: CECBBGSF
Основание за превод: Дарение за COVID-19

Коментари