Общество

МБАЛ Пазарджик получава подкрепа от граждани и фирми в битката с COVID-19

Написано от ПЗИНФО

Само ден след стартирането на дарителската кампания на МБАЛ-Пазарджик „Заедно в битката с COVID-19“ много хора се отзоваха на призива да подпомогнат лечебното заведение с парични средства или директни дарения.
За 26 март общата дарена сума по сметката на болницата е в размер на 56 290лв. Най-голямото дарение в размер на 50 хиляди лева е от собственика на пазарджишката фирма за производство на хляб и хлебни изделия „ МИО“ Паун Лазаров. По две хиляди лева са дарили фирмите Тролейбусен транспорт, Хебър Бус и Заводски строежи. По 100 лева дарение са направили Янка Бангеева и Цвятко Христов. 50 лв.е дарил Никола Ланков, а по 20 лв. са дарили Христина Колева и Стоян Делиев.
Болницата получи и директни дарения на 500 предпазни маски и 80 защитни облекла от Кампаният #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България, чийто организатор е фондация Bcause. Дарението е на обща стойност 2 500лв.
2 хиляди броя ръкавици и 1000 медицински маски за еднократна употреба дари на МБАЛ-Пазарджик пловдивската фирма БУЛТЕКС 99 ЕООД. Дарението е на стойност 1340.64 лв.
Предпазни маски на отделението по ортопедия и травматология дариха 2 шивашките фирми. Фирма „Нина Мари“ дарява 35 защитни маски за многократна употреба, а „Интекстред“ ЕООД направи дарение от 80 маски. 4 специални защитни костюма от Сдружение „Сърце за България“ на Гордън и Венета Мерк получи Акушеро-гинекологичното отделение.
50 предпазни маски за многократна употреба дари на Инфекциозно отделение винарска изба „Румелия“ в град Панагюрище.
5 специални защитни костюма са дарени и от национална кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ на БЛС и Димитър Бербатов.
Няколко кашона цитрусови плодове, шоколади, бисквити, вафли , натурални сокове, мед и сокоизтисквачка дари за Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик собственикът на магазин „Тарита“ Георги Зънгаров.
Специално дарение от топли питки и орхидея с послание за живеещите и работещите в отделението изпратиха и семейство Герови от Пазарджик.
Ръководството на МБАЛ-Пазарджик изказва голямата си благодарност на всички дарители, които до момента подкрепиха кампанията „ Заедно в битката с COVID-19“ . Всички получени средства ще бъдат изразходвани за закупуването на предпазни средства , дезинфекционни препарати, консумативи, медицински изделия и апаратура във връзка с лечението на пациенти с коронавирус в Пазарджик.
В тази кризисна ситуация е важно хората, които се борят със заразата, да чувстват съпричасност, подкрепа и да я виждат на практика. Останете добри и продължавайте да предавате доброто !

МБАЛ-Пазарджик ще продължи, както и сега, да отчита получените дарения .
Благодарим ви за подкрепата ! Продължаваме да разчитаме на вас! Заедно сме в тази битка за живот!

Сметката на МБАЛ-Пазарджик , на която може да се даряват средства.
“МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“АД
ЦКБ АД КЛОН ПАЗАРДЖИК
IBAN: BG40 CECB 9790 10А2 3181 00
BIC: CECBBGSF
Основание за превод: Дарение за COVID-19

Коментари