Институции Общество

МБАЛ Пазарджик закупи четири нови кувьоза

Написано от ПЗИНФО
Кувьози от висок клас получи Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Четирите инкубатора за интензивни и специални грижи за новородени са последно поколение на немската фирма „Дрегер”, модел Isolette C 2000.
Те са закупени със собствени средства на болницата по предложение на началника на отделението д-р Здравка Пиронова.
Екипът на Неонатология премина специално обучение след доставката на новите инкубатори за новородени.
Тези кувьози са изключително качествени и на световно ниво. Известни са със своята надеждност и предоставят най-добрата грижа за най-малките пациенти. Инкубаторите гарантират добър микроклимат за новороденото. Имат изключително точни параметри по отношение на кислород, влажност и температура, така че едно недоносено бебе да се чувства все едно още е в утробата на майка си и да се развива нормално. Това обясниха представителите на фирмата, които проведоха обучението на медиците от Неонатологично отделение, свързано с правилното използване на техниката.
„Кувьозите са необходими ежедневно в нашата работа. Те ни дават възможност да прилагаме необходимата интензивна терапия при доотглеждането на най-малките новородени и недоносени деца. Благодарни сме на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов за получените модерни кувьози и за това, че за него нашето отделение е приоритет“, заяви началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Тя е убедена, че новите кувьози ще улеснят работата им с недоносените и рискови бебета.

Коментари