Общество

МБАЛ Велинград получи дарение от бебешки чувалчета

Първи с ново чувалче беше опакован юнак с внушителното тегло от 4,5000 кг.
Написано от ПЗИНФО

Велинград

Родилното отделение на общинската МБАЛ Велинград получи дарение от спални чувалчета за новородените. Посланикът на сайта Angel baby Екатерина Масларова предаде дарението на отделението. 

Политиката на сайта е за всяко закупено чувалче да дарява по едно за отделенията в нужда. "Нашата цел е да подменим изцяло старите завивки, които крият множество опасносни за бебето, с нови, безопасни спални чувалчета за новородени", казват инициаторите.

Бебешките спални чувалчета са най-добрият избор за завиване на спящото бебе по отношение не неговата безопасност. Те осигуряват постоянната, правилна температура на тялото и циркулация на въздуха, като едновремнно предпазват от студ и от прекомерно прегряване. Според най-новите проучвания, употребата им води до намаляване на риска от синдрома на внезапна смърт при кърмачета (SIDS).

"Спалните чувалчета, които подаряваме са специално създадени за нуждите на болниците. Те имат функция за повиване, както и са с кройка, позволяваща при нужда включването на медицинска апаратура", информират от Angel Baby.

 

Коментари