Институции Култура Общество

Мартенският театрален маратон в Младежкия дом се завръща

Написано от ПЗИНФО

Младежки дом – Пазарджик представя спектакли от независимата театрална сцена на 16, 23 и 30 март. Форматът се завръща след двугодишно прекъсване.

„Сега повече от всякога смятаме, че идеята ни да каним независими театрални продукции е нужно да се реализира. Независимата културна сцена често осъществява смели неконвенционални теми и идеи, трупите са водени от силен ентусиазъм и енергия. Сцената в България се развива много добре и екипът ни има за своя мисия разпространението на спектакли извън столицата и големите градове. Считаме, че това е принос и развитие, и към публиката на града ни. В това издание ще представим кукленото авторско произведение за възрастни – „Хартиени истории“, съвременна немска драматургия претворена в постановката „Ах, ти, мила Ана…“, както и моноспектакъл по Чудомир „Провинциални истории“, създаден от една много добра актриса, режисьор и певица.

Инна Церовска

Мартенски театрален маратон се провежда от 2016 г. Маратонът е стъпка към Младежкия театрален фестивал „Океан от любов“, в който участие взимат трупи от цялата страна. Предлага театрални ателиета, конструктивно обсъждане и срещи със съмишленици.

Тази година фестивалът ще се проведе от 29 април до 2 май.

Програмата за издание 2022 може да изтеглите оттук: Мартенски театрален маратон или тук: https://bit.ly/3ItJ3bn

С даренията от кутията, поставена по време на всяко представление от Мартенския театрален маратон, ще бъдат закупени материали от първа необходимост за хората в Украйна.

Коментари