Спорт

Мариян Палев и Христо Вълков са в топ 5 на Младежкия олимпийски фестивал в Словакия

Мариян Палев (вдясно) и съдия Христо Маев
Написано от ПЗИНФО

Мариян Палев се нареди пети на европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица (Словакия).

В спор за бронза в категория до 73 кг младият ни талант отстъпи след здрав битка на украинеца Иван Казимиров. Двубоят приключи в продължението след златна точка в 9,33 мин.

Преди това състезателят на „Кодокан“ (Пазарджик) стартира с успех над гърка Алексиос Мишалидис – ипон, но във втория загуби от бъдещия шампион Джошуа де Ланж (Нидерландия) – ипон. В репешажите обаче националът се реваншира с две победи – над азера Гадир Хюсеинов – ипон и турчина Гюрген Ерман, също с ипон в продължението.

Христо Вълчев

И Христо Вълков остана на крачка от отличията на европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица (Словакия).

Младият национал загуби с ипон от латвиеца Матис Зейла в малкия финал при 81-килограмовите и остана пети. Преди това талантът на „Кодокан“ (Пазарджик) стартира с победа над Стефан Жубович с ипон и Видак Малчевич (Босна и Херцеговина) също с ипон. А в четвъртфиналите преодоля и европейския вицешампион за кадети от тази година Гор Карапетян (Армения) след златна точка в продължението. На полуфиналите обаче Вълков бе спрян от азера Исмаил Заманов – ипон.

„За 18-годишни състезатели, които за първи път излизат на толкова силно състезание, това е огромен успех. Те има още да растат, предстоят им още много участие и, както споделят техните треньори, ще видим медали, защото са добри, дисциплинирани и имат амбицията да достигнат до най-високите върхове в спорта. Ние в Спортното училище се гордеем, че имаме ученици, постигнали такъв успех на олимпиада, та била тя и „малката олимпиада“, коментираха от Спортното училище.

 

Коментари