Култура

Маргарита Иванова и Спас Киричев подредиха творби в Стара Загора

Пазарджик, Стара Загора Пазарджишките творци Маргарrта Иванова и Спас Киричев подредиха свои творби в изложбата „Пролетен повей“ в старозагорската галерия „Недев“, по покана на Светлозар Недев.

 

Това е първата им съвместна изложба в град Стара Загора. Двамата творци работят активно основно в областта на керамиката и скулптурата. 

След като показаха през февруари своята изложба „Неразказани приказки“ в град Пловдив, авторският тандем  се отзова и на тази покана. 

В галерия „Недев“ те са експонирали най-новите творби, създадени през последната година. Тук могат да се видят 22 керамични пана-картини на Маргарита Иванова и 13  бронзови пластики на Спас Киричев. Двамата представят оригинални композиционни решения и интересни технологични похвати. Творческият тандем работи в различни области на изобразителното изкуство като изследват разнообразните възможности на материалите, с които работят. Те търсят съвършенството, свободата и очарованието в своите творби.

Маргарита Иванова и Спас Киричев, освен проведените съвместни изложби, са създали множество монументални обекти: скулптурна композиция „Константин Фотинов“ в град Самоков, входна арка в град Пазарджик, фонтаните „Нимфи“ в Панаира – град Пловдив и др. 

Маргарита Иванова е завършила Националната художествена академия в град София, специалност приложно изкуство – керамика. Член на СБХ и председател на Представителство на СБХ – Пазарджик. Работещ художник с  11 монументални творби,  участия в международни пленери и симпозиуми, общи и групови изложби. С над 20 самостоятелни изложби в страната и чужбина.   

Спас Киричев  е завършил Националната художествена академия в град София, специалност скулптура. Член на СБХ. Автор на около 40 монументални творби. Активно участва в  международни пленери и симпозиуми, общи и групови изложби. С над 15 самостоятелни изложби  в страната и извън нея. 

Коментари