Общество

Мамо, ти си за мен това, което е дъждът за цветята!

Пазарджик Днес  децата на Пазарджик написаха най-дългото писмо до мама, което стигна 150 метра и тежи 6 килограма. Фоайето на зала „Маестро Г. Атанасов” се оказа малко, за да побере всички желаещи да пишат и рисуват. Над белия лист кипеше труд, старание и много любов към единствената и неповторима мама.  Децата написаха послания и стихове, нарисуваха картини и сърчица, изработиха цветя и слънца, а в края на събитието „Най-дългото писмо до мама” пуснаха балони във въздуха.

 

Кампанията, по идея на Консорциум „Алианс за социално развитие” – Пазарджик и реализирана от Комплексът за социални услуги за деца и семейства, е насочена към майките, които са готови да чуят гласа на своето дете, който днес звучеше така: „Мамо, ти си за мен това, което е дъждът за цветята”, към майките, които са разбрали  или са готови да разберат, че отглеждането и възпитанието с много любов, нежност и подкрепа, допринася детето да се чувства важно и значимо.

pismo_mama1pismo_mama2

На поканата на Консорциум „Алианс за социално развитие” – Пазарджик откликнаха училищата: „Христо Смирненски”, „Христо Ботев”, „Георги С. Раковски”, „Георги Брегов”, „Отец Паисий”, „Иван Батаклиев”, „Васил Друмев”, „Никола.Фурнаджиев”. Инициативата бе подкрепена от Община Пазарджик и РИО-Пазарджик.

Всички участници в написването на най-дългото писмо бяха поздравени от Златка Грудева, управител на Консорциум „Алианс за социално развитие” – Пазарджик, която насърчи децата да продължават да дописват писмото, което няма край, както няма край обичта към мама.

Коментари