Общество

Малък жест на полицаи с големи сърца

Написано от ПЗИНФО

Днес, докато патрулират по един от натоварените пътища в областта полицаите от Районното управление в Пазарджик Иван Рядков и Петър Михайлов минават покрай китното септемврийско село Лозен, сподели на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов. Там те разговарят с възрастна жителка и тя им казва, че вече втори ден малко коте се е покатерило на дърво до пътя, не може да следе и мяучи.

Естествено знаем от опит, продържава разказа си Стоянов, че котките са пъргави и жилави животни и обикновено сами се оправят с проблеми от подобен род. Но явно това сипматично лозенско котараче не е успяло или се е уплашило от преминаващите коли, камиони и хора. И тогава съвсем по човешки двамата униформени полицаи с помощта на спрялата ги жена намерили стълба и свалили поживо, поздраво, изпадналото в капана на клоните животинче.

На пръв поглед дребна, невлизаща в служебните им задължения ситуация, дори шеговита, но за мен важна и значима. Защото да си истински полицай означава, че всеки живот ти е ВАЖЕН, завършва разказът си за благородната постъпка Мирослав Стоянов.

Коментари