Избори

Малина Златева:Реформаторският блок отново се бори за доверието на хората

Пазарджик

Зала „Устрем” на Младежкия дом бе домакин на предизборна среща на кандидата за кмет Малина Златева и кандидатите за общински съветници с гражданите на Пазарджик. В срещата участие взе и Пепа Деведжиева от централното ръководство на ДСБ. Пред присъстващите Златева изрази увереност и сигурност за това, че моделът „Тодор Попов” трябва да бъде разграден. Тя го определи като вреден за общината и нейните жители.

Малина Златева подчерта, че на практика решенията в Общината се вземат еднолично от Тодор Попов, защото Общинският съвет се е превърнал в придатък към администрацията и отдавна е спрял да изпълнява функциите си на местен законодателен орган. Златева засегна и темата с отказаните покани за дебати от досегашния кмет Тодор Попов. Тя посочи и неправомерна агитация от негова страна – на закрития плувен басейн в Пазарджик, където, в нарушение на редица разпоредби на Изборния кодекс е провел агитация на извиканите родители, а от негово име на децата са били раздадени фланелки и шоколади.

Reformatori

Златева обяви, че Реформаторският блок отново да се пребори за доверието на хората, защото двамата му представители в настоящия ОбС се прикачиха към групата на Попов и допринесоха за неговото мнозинство. Малина Златева дори заяви, че се срамува, че единият от тях е бил бившият общински и областен председател на СДС Красимир Темнилов.

Пепа Деведжиева, кандидат за районен кмет в Пловдив, пък заяви че разчита паметта на пазарджиклии не е къса и преди да влязат в тъмната стаичка ще си спомнят какво се случваше в общината през последните години. Тя посочи, че жените в листата на Реформаторския блок са 50{5096c976179be6c5a378f3ca71010889c012c7db7f7ec4b11baea3e99cce71d3}, а те са тези, които сплотяват, обединяват, тушират проблемите. На мъжете пък се пада да са по-работливи, добави тя. Деведжиева изрази увереността си, че Реформаторският блок ще бъде в основата на промяната, защото представлява автентичното дясно, което не само посочва проблема, но и предлага решението и завърши с призива тази промяна да стане още на 25 октомври.

 

Коментари