Култура Общество

Майсторене и забавна наука през юли в Къща-музей „Станислав Доспевски“

Пазарджик В три седмици, от 3 до 21 юли, в къща-музей „Станислав Доспевски“, край китния канал „Паша арк“, за пореден път децата ще се забавляват и учат едновременно, съобщава ХГ „Станислав Доспевски”. В начинанието ръка за ръка ще работят домакинът на събитието Художествена галерия „Станислав Доспевски“, „Сръчко – за малки и големи“  и Детски научен център „Музейко“, София.

 

Програмата е много различна от това, с което са свикнали малчуганите. Освен майсторенето ще има и забавна наука, химически експерименти, магия и място, на което да вихрят въображение.

За първи път в Пазарджик ще гостува Детския научен център „Музейко“ – единственият детски музей на Балканите, където науката и играта са едно цяло, добавят от галерията. Всяка сряда ще бъде представяна по една научна работилница – „Вълна“, „Звездни детективи“ и „Дракони“ като всяка ще завършва с ателие, в което децата майсторят по темата.

В химическите експерименти ще се включи Златина Димитрова част от екипа на Софийския фестивал на науката и FAMELAB, както и от екипа на „Музейко“. Какво е подготвила си остава изненада, но ще е обещаващо зрелищно.

Заниманията ще се провеждат всеки делничен ден от 10 до 11, от 11 до 12 и от 13 до 14 часа. Ако сте голяма и организирана група се свържете с нас предварително, за да можем да предвидим посещението, апелират от галерията. В страничката на „Сръчко – за малки и големи“ във фейсбук, желаещите могат да следят всичко най-актуално, да черпят вдъхновение или просто да я харесат.

Екипът на галерията очаква едно страхотно лято под дебелата сянка на зеления двор на къща музей „Станислав Доспевски“, там край канала.

Коментари