България Общество

Лятото отстъпва пред есента от днес

Pixabay
Написано от ПЗИНФО

В неделя с умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух, съобщават от НИМХ. Температурите и в източните райони ще се понижат и максималните ще са от 16°-17° на места в Западна България до 23°-24° в югоизточните райони. Ще има променлива, преди обяд често значителна облачност, на места ще превали.

През първите дни от новата седмица вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Облачността ще е променлива, в понеделник над много райони намаляваща и до предимно слънчево. Само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, в понеделник главно в северозападните, а във вторник в източните и планинските райони.

Хладно за втората половина от септември с минимални температури между 7° и 12° и максимални между 19° и 24°. В средата на седмицата от север-северозапад ще проникне нова порция студен въздух. Ще има значителна облачност.

В сряда има повишена вероятност за валежи на повече места и повече по количество, а в четвъртък и петък слаб дъжд ще превали на отделни места. Дневните температури ще се понижат с още 3-5 градуса и максималните ще са предимно между 15° и 20°. В четвъртък и минималните температури ще се понижат.

Коментари