Култура Любопитно Общество

Люлин Търкаланов с 33-та самостоятелна изложба

Пазарджик

Галерия “Артфорум” pа първи път представя пазарджишкия художник Люлин Търкаланов. На тазгодишната изложба на Представителството на СБХ по случай патронния празник Св. Лука е отличен с награда на община Пазарджик.

Люлин Търкаланов е един интересен автор. Представя себе си всеки път в различна светлина. Художник, който никога не се задоволява с направеното, с постигнатото. Той продължава да създава новите си творби, търсейки различни изразни средстава. Постоянно екпериментира с нови материали и техники. Философското му мислене не го оставя намира и той издирва, опитва и създава оригинални композиции. Днес, в изложбената зала го виждаме в нова светлина. Едно връщане към началото  и това е рисунката. Всеки художник започва от рисунката, дали като учебна или вече като наброска за по сериозна творба, но  това е началото. В изложбата са представени 14 рисунки. Можем да видим “Сезоните” като антични музи, различни интересни натюрморти, Богинята майка, Зодиакални знаци. Интересни са композициите с наименования “Апокалипстични случки с играчки”, напомняйки видения и ни връща към философията на Зигмунд Фройт, коментира кураторът на изложбата Маргарита Иванова.  

Люлин Търкаланов е роден през октомври 1963 година. Учи в гимназия “Аксаков”. Завършва в НАТФИЗ специалност “Сценография”.Член е на Съюза на българските художници.  Представял е самостоятелни изложби в Пазарджик, София, Ботевград, Смолян, Добрич. Негови творби са притежание на частни колекции. 

Коментари