Избори

Лозана Василева: Министър-председателят Бойко Борисов стои зад кандидатурата на Иван Панайотов за кмет на Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Пред жителите на селата Мирянци и Огняново заместник министърът на Министерство на земеделието, храните и горите Лозана Василева заяви подкрепата на Бойко Борисов и на цялото правителство за кандидатурата на инж. Иван Панайотов за кмет на Община Пазарджик. „ Кметът на Пазарджик трябва да има качествен екип, който дава качествени решения. Решенията могат да се реализират, ако има добър диалог между местната и централната власт.

Министър-председателят Бойко Борисов стои зад кандидатурата на Иван Панайотов за кмет на Пазарджик.  Това означава, че ще идват средства за общината. В новия програмен период и със съдействието на вицепремиера Томислав Дончев се взе решение да няма така наречените „бели петна“  и  Община Пазарджик вече ще може да кандидатства по Програмата за развитие на селските райони. Това означава канализация за много от населените места, благоустрояване на жизнената среда в тях, детски площадки ,ремонтирани читалища и облагородени зелени площи“ ,каза Лозана Василева пред жителите на Огняново и Мирянци.

Тя добави още ,че през новия програмен период частните земеделски производители ще могат да кандидатстват за оранжерии и капково напояване, но за да има висока усвояемост  трябва жителите на двете населени места да дадат доверието си на  инж. Иван Панайотов на изборите на 27 октомври с номер 43 в  бюлетината.

Жителите на двете села поставиха въпроси свързани с почистване и облагородяване на гробищния парк,  почистването на коритото на река Марица, поддръжката на дренажните канали, определяне на места за изхвърляне на селскостопански отпадъци, почистване на локални сметища, подкрепа на спорта и ремонт на спортните стадиони.

В отговор инж. Панайотов каза: Не давам обещания, а предлагам решения. За да реализираме нашите идеи  разчитаме на вашата подкрепа“. Управленската програма на ГЕРБ в Община Пазарджик предлага всеки кмет на населено място да има бюджет и като  второстепенен разпоредител с бюджетни средства да може да ги харчи за решаване на оперативни проблеми в селото,  поставяне на информационни табла, на които да се разлепват решенията на общинския съвет с цел увеличаване на прозрачността,  проектиране на канализации  и поетапно реализиране на проектите с мисъл за бъдните поколения, определяне на площадки за растителни отпадъци, изнесени приемни по селата всеки месец, свързване на селата към пречиствателната станция на Пазарджик, почистване на коритата на реките Марица и Луда Яна и много други задачи.

 

Купуването и продаването на гласове  е престъпление!

 

Коментари