Институции

Лили от Велинград ще стажува в Брюксел

Велинград-Брюксел

25-годишната Лили Топорчева от Велинград спечели конкурс за стажантско място в Брюксел, обявен от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, чийто ръководител е евродепутат Илияна Йотова. Обучението е по програма Франсис Вал на Групата на социалистите и демократите (СиД) в ЕП.

Групата на СиД предлага много възможности, младите хора да се запознаят в рамките на стаж с нейната работа, както и с работата на ЕП, което допринася за задълбочаване на интеграцията на гражданите в Европа. Стажантите в ЕП следят работата на парламентарните комисии, подпомагат и участват в дейността на Групата.

Лили Топорчева е бакалавър по „Социология, антропология и науки за културата” и изучава магистратура „Мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството”. Завършила е Академията „Europe Open source” за млади политически лидери и има сертификат от Национален политически институт "Димитър Благоев". Зам.-председател е на Младежкото обединение на област Пазарджик. Владее английски и немски език и има опит в сферата на туризма, заради което е разпределена към Комисията по транспорт и туризъм в ЕП. „Щастлива съм и благодарна на Делегацията на българските социалисти за изключителния шанс, който ми предоставиха, за възможността да науча много нови неща и да се срещна с много нови хора”, сподели Лили Топорчева. Стажът и ще бъде петмесечен и ще продължи до февруари 2016 г.

Коментари