Общество

Лидл България реновира магазина си в Пазарджик

Пазарджик е вторият град, в който Лидл България ще реновира свой магазин в съответствие с новата си концепция. Реновирането включва по-модерна визия, повече простор и комфорт за клиентите и служителите, както и подобрената енергийна ефективност на сградата.

 

Филиалът (бул. „Ал. Стамболийски“ 48 А), променен според новата концепция, ще зарадва жителите на града на 9 февруари, когато ще отвори врати с ново оформление. До края на годината предстои обновяването на още 9 магазина в София, Пловдив и Стара Загора, с което общият брой на реновираните обекти ще достигне 13. Обновяването на филиали на Лидл България стартира още през януари с реновирането на два магазина във Варна.

„Това обновяване е знак за дългосрочните инвестиционни планове на Лидл България. То е отражение и на основната ни цел – да предлагаме на своите клиенти оптимално съотношение цена-качество, да им създаваме повече удобство и комфорт, както и максимално да щадим околната среда“, коментира Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на компанията.

С цел по-голямо улеснение на клиентите, стоките ще бъдат много по-прегледно разположени. Свежите и най-търсени продукти като плодовете и зеленчуците и прясното месо ще се намират в предната част на филиала, за да бъдат по-близо до потребителите. Засиленият интерес от страна на клиентите и големият потенциал за развитие определят обособяването на по-голяма площ за дадени храни като печивата, охладените продукти, прясното месо, плодовете и зеленчуците.

Още един елемент ще допринесе за по-лесното ориентиране на клиентите в обекта. Това е внедряването на „магазин в магазина“ – концепция, базирана на специално оформление на различните зони. Така всички артикули  от дадена продуктова група ще бъдат презентирани на определена площ по определен формат. По този начин ще бъде осигурено допълнително удобство за клиентите, които ще пазаруват по-бързо и по-лесно, без да губят излишно време в търсене на желаните продукти.

В обновения филиал, с цел постигане на повече уют, е променена и цветовата гама на интериора, а регалите за нехранителни продукти са по-големи и по-модерни.

За новата концепция на Lidl

В България вече има два магазина на Lidl, построени изцяло по новата концепция на марката. Първият магазин от ново поколение отвори врати през септември миналата година в столичния квартал Младост. Това е първата и единствена по рода си интелигента сграда в ритейл сектора в България, проектирана и изпълнена с фокус върху опазването на околната среда. Тя получава BREEAM сертификат за постигането на най-високото възможно ниво – „Изключително", като подобно ниво на сертифициране имат под 1 % от сградите на ритейл сектора в световен мащаб.

Вторият магазин на Lidl, построен изцяло по новата концепция, бе открит отново в края на 2016 в Благоевград. Занапред всички магазини, които са самостоятелни обекти, ще бъдат строени по новата концепция, като през тази година Лидл България планира да отвори поне още 5 обекта от ново поколение.

Новата концепция на магазина включва промяна в дизайна, функционалността и енергийната ефективност на сградата, а на фокус са поставени клиентите, служителите и околната среда. Иновациите имат за цел да гарантират повече удобства на клиентите, подобрена работна среда за служителите и опазване на околната среда.

Заради предстоящото обновяване ще настъпят промени в работния график на магазина на Lidl в Пазарджик

Lidl Пазарджик, бул. „Ал. Стамболийски“ 48 А

Няма да работи в дните 7 и 8 февруари.

Отваря отново врати, с нов и по-модерен облик, на 9 февруари. 

Коментари