Институции

Ливански кедър ще дари посолството на Малтийския орден в България за „Градините на света“

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна с Н. Пр. г-жа Урсула Хофтер Дзуколи, посланик на Суверенния хоспиталиерен орден на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта във връзка с големия проект на Община Пазарджик „Градините на света“.

„Високо ценим Вашето посещение. Ние останахме с отлични впечатления от гостоприемството на Малтийския орден и от посрещането ни в Италия. Благодарим, че подкрепяте тази наша инициатива. За нас е важно посланието, което искаме да отправим – за това че всички можем да се съберем на едно място и това място да е красиво, хубаво и да покажем, че всички можем да живеем заедно“. Това заяви Тодор Попов при посрещането на Н. Пр. г-жа Дзуколи. Кметът на Пазарджик подчерта, че проектът ще се реализира на три етапа, като откриването на първия вече е насрочено за 23 септември, а на следващите етапи проектът ще обхване цялата площ от близо 170 декара, като освен растения в „Градините на света“ ще има Ботаническа градина, фонтани, сцена, амфитеатър, открити водни площи, декоративно осветление за растенията, зони за снимки, за пленери на художници и творци. Студенти от Лесотехническия институт ще провеждат своите стажове, а градините ще са подходящи за занятия за открито за деца, които ще се обучават как да се грижат за растенията. Градината на всяка държава ще бъде включена в алманах, допълни още Тодор Попов.

Н.Пр. Урсула Хофтер Дзуколи отбеляза значимостта на идеята и посланието на проекта и прояви интерес относно неговия образователен и научен аспект, а също така и към техническите особености при оформянето къта на всяка една от страните. Тя съобщи, че идеята им е да подарят ливански кедър, като символ и препратка към основаването на ордена в Ерусалим. В края на срещата Н. Пр. г-жа Дзуколи посети на място „Градините на света.

 

 

Коментари