Институции

Лекари и учители сред рекордните 71 нови случая на Ковид-19

Написано от ПЗИНФО

РЗИ Пазарджик информира за седемдесет и една положителни проби за COVID-19. От новорегистрираните седемнадесет са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на тридесет и шест жени и тридесет и трима мъже.
Две лица са с постоянен адрес на пребиваване в град София и са пренасочени към РЗИ София.

Разпределени са:
Жени, на възраст от 26 до 85 години; от град Пазарджик – 16, три жени са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“ и една в МБАЛ „Здраве“ – Пазарджик; една от новорегистрираните положителни жени е непедагогически персонал в ДГ „Снежанка“ – Пазарджик, където вече бяха връчени заповед за поставяне на група под карантина и предписание за изпълнение на противоепидемични мерки; една жена е служител в РКМЕ към РЗИ Пазарджик; от село Паталеница – 1; от село Черногорово – 1, хоспитализирана в УМБАЛ „Пълмед“ – Пловдив; от село Добровница – 1; от село Драгор – 2. От град Пещера – 3, една жена е хоспитализирана в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“; от град Панагюрище – 4, една жена е хоспитализирана в МБАЛ „Уни Хоспитал“; от град Стрелча – 1. От град Велинград – 5, една жена е хоспитализирана в МБАЛ „Велинград“; една жена е лекар в РЗИ Пазарджик; от град Стрелча – 1; от село Боримечково -1.

Мъже, на възраст от 23 до 74 години; от град Пазарджик – 13, от тях хоспитализирани са четирима в „МБАЛ-Пазарджик“; един от новозаразените мъже е лекар-инфекционист от „МБАЛ-Пазарджик“; двама от мъжете са преподаватели – единият е преподавател в ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ – връчено е предписание за предприемане на противоепидемични мерки, а другият в ПМГ „К. Величков“ – извършва се епидемиологично проучване; от село Черногорово – 1, хоспитализиран в УМБАЛ „Пълмед“; от село Паталеница – 1, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“. От град Пещера – 1, хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“; от град Панагюрище – 1; от село Панагюрски колонии – 1; от град Белово – 4, един е хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, от град Стрелча – 2; от град Сърница – 1; от град Брацигово – 1; от село Варвара – 1; от град Велинград – 6, хоспитализиран е едни в „МБАЛ-Велинград“.

РЗИ Пазарджик съобщава за починали двама мъже от град Пазарджик, хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“:
* Единият е на 76 години“ с придружаващи заболявания – захарен диабет, артериална хипертония и мозъчно-съдова болест;
* Другият е на 64 години с хронична застойна сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето и артериална хипертония.
Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.

Коментари