Общество

Лейди Би в Гласът на България

Написано от ПЗИНФО
Бойка Щерева, по-популярна като Lady B, взриви сцената на Гласът на България, а отборът на Миро се сдоби със силно музикално оръжие.
„Много ти благодаря, че ни позволи да сме на първия ред на твой концерт днес и ти благодарим за тази разкошна вокална демонстрация, тази огромна R&B вълна, с която ни блъсна“, коментира Мария Илиева изпълнението на Бойка.
И четиримата треньори се обърнаха на гласовитата пазарджиклийка.

Лейди Би е родена на 8.10.1979 година в град Пазарджик. Имената на певицата са Бойка Щерева. Като дете е ходила на уроци по пиано, солфеж и пантомима. На 13 годишна възраст Бойка печели награда на фестивала „Микеле Меркурий“, където е оценена в категория за млад изпълнител. Само след година печели и в предаването „Хит минус едно“. След завършване на Средното образование Бойка е приета в Консерваторията, където завършва с отличен успех. По време на обучението си работи като певица на джаз и соул в клубове в София. Тогава печели и награда за млад талант на „Златния Орфей“. Лейди Би печели и конкурса „Passport“ през 1999г. По това време участва в концерт в зала 1 на НДК като подгряващ изпълнител на Dana International. Първият албум на певицата излиза през 2002 година и носи името „Back 2 U“. В него са включени 17 песни, които са авторски. Вторият и албум се казва „Da Bit 4“ и е издаден от звукозаписна компания „Рива Саунд“. Лейди Би е била  в Дубай и САЩ, където е имала концерти с чуждестранни музиканти. Тогава се запознава с рапъра 50 Cent. Певица участва на конкурса Евровизия през 2009 година. Там стига до финал с изпълнението на песента Chance to love you“.

Коментари