Общество

Лайънс клубовете от областта през 2015 година – благотворителност и подкрепа

Пазарджик Редица благотворителни прояви отчетоха на пресконференция Лайънс клубовете от областта в навечерието на 100-я рожден ден на движението. Сред реализираните приоритети през изтеклата година президентите на дамския и мъжкия Лайънс клуб в Пазарджик Адриана Иванова и Венцислав Левичаров подчертаха такива в подкрепа на надарени деца, на хора в неравностойно положение, на здравни кампании и спортни прояви.

 

По повод Международния ден на Белия бастун дамският клуб е разказал повече за него на ученици в СОУ „Климент Охридски“, закупени са подаръци за деца, лишени от родителски грижи, както и хранителни стоки за възрастни, по инициатива на дамите двата пазарджишки клуба са събрали пари в помощ на малката Радмила, която се нуждаеше от операция на очите. Финансова подкрепа за очна операция  е получил и възрастен мъж. Като представител на дамския и мъжкия Лайънс клуб ученичката от Невена Узунова е участвала в конкурса за Плакат на мира и е отличена с втора награда.

Смесеният клуб в Панагюрище пък е събрал около девет хиляди лева, които ще бъдат разпределени за стипендии на трима зрелостници и двама студенти. Направено е дарение за Съюза на диабетиците, проведена е кампанията „Купи и дари“ – събрала около 400 кг хранителни продукти, проведени са спортни прояви.

Годината за Дамския Лайънс клуб във Велинград е била насочена към превенция на диабета. На предстоящия 1 април проявата ще бъде „Храна като на шега“. Поканеният готвач също е диабетик и ще приготвя ястия, подходящи за хора в такова състояние. Подпомагане на деца за обучение или лечение също са сред свършеното от дамите в курорта.

Част от предстоящите си прояви представиха само пазарджишките клубове. На 15 май предстои честването на 100-годишнината на Лайънс движение в международен план. На 4 юни ще се проведе традиционен детски празник на Тортата.

В края на октомври в София ще се проведе 62-я Лайънс Европа Форум 2016 под мотото „Обединени да служим“.

Коментари